Taekwon-Don aloittaminen

Taekwon-Don aloittaminen

Taekwon-Do aloitetaan osallistumalla alkeiskurssille. Alkeiskurssilla opitaan Taekwon-Don perusteet ja kurssilla harrastajalle kertyy jo niin paljon tietoa, että hänen on mahdollista osallistua ensimmäiseen vyökokeeseen.

Seurassamme pyritään järjestämään alkeiskursseja kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä. Alkeiskurssit ovat erikseen lapsille. Nuoret ja aikuiset aloittavat samalla kurssilla. Alkeiskurssin jälkeen siirrytään iän mukaan jaettuihin jatkoryhmiin. Lapset harrastavat Pikku Tiikeri -ryhmissä ja nuoret junioreissa.

Sovellettuun Taekwon-Doon, Harmonia-ryhmään ja tenavaryhmään tullaan mukaan ilman alkeiskurssia. Tenavaryhmästä siirrytään alkeiskurssille sen kauden alussa, kun lapsi täyttää 7 vuotta.

Taekwon-Dossa käytetään valkoista harjoituspukua, josta käytetään nimitystä Dobok. Puvun takki solmitaan harrastajan vyöarvoa kuvaavalla vyöllä. Naiset voivat käyttää puvun alla valkoista toppia tai T-paitaa. Tatamilla ollaan paljain jaloin. Muuta varustetta ei tarvita.

Harjoituksiin valmistautuminen 

1. Harrastajan on pidettävä huolta puhtaudestaan ja pidettävä kynnet lyhyinä turvallisuussyistä.
2. Harrastajan tulee huolehtia riittävästä ravinnon saannista ajoissa ennen harjoituksia.
3. Harrastajan tulee saapua harjoituksiin hyvissä ajoin ennen harjoitusten alkamista ehtiäkseen valmistautumaan sekä fyysisesti, että henkisesti.
4. Korut, kellot ja lävistykset, yms. tulee ottaa pois harjoitusten ajaksi turvallisuussyistä.

Harjoitussalilla

5. Saliin ei saa tulla kengillä.
6. Useamman saapuessa ovelle yhtä aikaa tulee varmistaa, että ylemmille vyöarvoille ja vanhemmille osoitetaan kohteliaisuutta antamalla heidän astua ensin saliin.
7. Saliin tultaessa ja salista poistuttaessa kumarretaan.
8. Varmista, että kengät tai muut tavarat ovat järjestyksessä omilla paikoillaan opettajan toivomusten mukaisesti.
9. Kumarra ja tervehdi salissa jo olevia, ensimmäisenä opettajaa, apuopettajaa, ylempiä vyörvoja ja vanhempia. Lasten tulee kunnioittaa aikuisia. Samanlaista kohteliaisuutta tulee osoittaa myös vierailtaessa muiden kamppailulajien saleilla.