Lajin kustannukset

Lajin kustannukset

Tähän osioon on kerätty Taekwon-Don harrastamiseen liittyvät tyypilliset kustannukset.

Seuran jäsenmaksu on vuosittain 25€.

– Alkeiskurssi 128€ (kaksi harjoitusta viikossa).
– Pikku Tiikeri -jatkoryhmät 160€ (kaksi harjoitusta viikossa)
– Juniorit ja aikuiset 223€ (kolme harjoitusta viikossa)
– Tenava-Taekwon-Do 69€ (yksi harjoitus viikossa)
– Sovellettu Taekwon-Do 98€ (yksi harjoitus viikossa)
– Harmonia-ryhmä 60€ (yksi harjoitus viikossa)
– Perhealennus:  Yksi perheenjäsen maksaa normaalin maksun, alennus toiselta on 25%, kolmannelta 50% ja neljänneltä 75%. 
– Viidennestä perheenjäsenestä alkaen harjoitusmaksu on 0€. Perhealennus koskee kaikkia harjoitusryhmiä
– Harjoitusmaksu määräytyy siitä, kuinka usein ryhmällä on harjoitukset
– Harjoitusmaksu laskutetaan kausittain (syys- ja kevätkausi erikseen)
– Ohjaajana toimivat on vapautettu omasta harjoitusmaksusta.

50€ per kausi (kevät ja syksy) tai 30€ puolikas kausi (kevät tai syksy)
Omatoimisen harjoittelun salimaksu peritään harrastajalta, joka on saanut luvan käyttää salia ohjattujen harjoitusten ulkopuolella. Jäsenmaksu tulee olla maksettuna. Salimaksua ei peritä ohjaajina toimivilta. Kysy lisää ohjaajaltasi.

Seura on SITF:in jäsen ja siksi kaikilla harrastajilla tulee olla voimassa oleva Suomen ITF Taekwon-Do ry:n (SITF) lisenssi. Lisenssi hankitaan netissä liiton sivun kautta. Lisenssikausi on syyskuun alusta elokuun loppuun. Uusi lisenssi tulee hankkia viimeistään syyskuun aikana, jolloin se on takautuvasti voimassa syyskuun alusta alkaen. Kevätkaudella aloittavien uusien harrastajien tulee hankkia lisenssi helmikuun aikana. Lisenssin voi hankkia vakuutuksellisena tai vakuutuksettomana, ja vakuutuksellisen lisenssin valintaan vaikuttaa harrastajan ikä ja se, haluaako kilpailla vai ei.

Lisenssien voimassaolo tarkistetaan aika ajoin, ja aina ennen vyökokeita, kilpailuja ja leirejä. Lisätietoja lisenssiasioista saat ottamalla yhteyttä seuran lisenssivastaavaan.

Halvin vakuutukseton liittolisenssi (joka on riittävä jos jo olemassaoleva tapaturmavakuutus kattaa Taekwon-Do:n) on tällä hetkellä 32€/vuosi, kallein vakuutuksellinen yli 18-vuotiaiden kilpailutoiminnan kattava A-superlisenssi on 198€/vuosi. Lisenssin voi tarvittaessa myöhemmin korottaa ylempään (kalliimpaan) luokkaan tarpeen mukaan. Lisätietoja: taekwon-do.fi/liitto/lisenssit/.

Seura ei vakuuta harrastajia. Jokaisella harrastajalla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus, joka kattaa Taekwon-Dossa mahdollisesti sattuvat vahingot. Jos soveltuvaa vakuutusta ei ole, SITF:in lisenssin voi hankkia vakuutuksellisena. Epäselvyyksissä vakuutusasioista kannattaa olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön.

Harrastajien edellytetään käyttävän soveltuvaa, mielellään hyväksyttyä harjoituspukua (dobok). Alkeiskurssilla riittävät alkuun hyvin sopivat liikuntavarusteet, oman harjoituspuvun hankkiminen on toivottavaa viimeistään ensimmäisiin vyökokeisiin mennessä. Alkeiskurssin aikana tehdään puvuista yhteistilaus. Harjoituspukuja on erilaatuisia ja -hintaisia, puvun voi hankkia vapaasti haluamastaan paikasta, seuran kautta puvun voi hankkia 40€ hintaan.

Seuralla on salilla  otteluvarusteita (hammassuojia lukuunottamatta) joita voi tarvittaessa lainata. Hammassuojat ovat henkilökohtaisia ja sellaiset tulee olla jokaisella harrastajalla. Hammassuojia voi hankkia myös seuran kautta 7€ hintaan.

Kilpailevien ja aktiivisemmin harrastavien kannattaa hankkia omat henkilökohtaiset otteluvarusteet, joita niitäkin voi tilata seuran kautta. Ottelusuojina käytetään kypärää hanskoja, jalkasuojia, säärisuojia, alasuojia ja hammassuojia.
Tutustu myös seuran verkkokauppaan

Kauden päätteeksi pyritään järjestämään vyökokeet. Vyökokeeseen voi osallistua jos ohjaaja myöntää siihen luvan. Luvan saaminen edellyttää riittävää harjoitusaktiivisuutta ja riittävän hyvin opittuja taitoja ja tekniikoita.

– Pikku Tiikeri -valkoiset vyöt 15€
– Muut valkoiset vyöt ja värivyöt 25€

ITF Taekwon-Do seurat järjestävät erilaisia tapahtumia ja kilpailuja, joihin halukkaat voivat osallistua. Useimmiten tapahtumiin liittyy osallistumismaksuja, jotka riippuvat tapahtuman kestosta, laajuudesta ja vetäjistä. Tyypillinen hintaluokka on esim. 30€/kahden päivän leiri. Kauemmaksi suuntautuvissa reissuissa kyseeseen voi tulla myös matka- ja majoituskuluja.

Yleensä esimerkiksi kisamatkoille järjestyy edullinen yhteiskuljetus muiden seurojen kanssa ja majoituksiin tulee edullinen tarjous. Tällaiset maksut laskutetaan ilmoittautuneilta osallistujilta seuran kautta.