Harjoitusryhmät

Tenavat – alle kouluikäiset

  

Alle kouluikäisten harjoittelussa painotetaan monipuolisesti perusliikuntataitoja. 

Lajin perustekniikoita harjoitellaan rivitekniikkana, mutta myös erilaisten ratojen avulla ja muuten soveltavin keinoin. Leikit ja pelit ovat suuressa osassa harjoittelua. Motoristen taitojen kehittäminen on tärkeää ja harjoitamme niitä tavoitteellisesti. Taekwon-Don pääperiaatteita käydään läpi käytännön esimerkkien avulla, ja hyviä käytöstapoja opetellen.

Vapautuvia paikkoja voit kysyä: tkdcenter.info@gmail.com

Aikuiset

 

Aikuisten ryhmän ikäjakauma on 18-vuotiaasta eläkeikäiseen.
Harjoituksissa kehitetään monipuolisesti ja yksilöllisesti fyysistä kuntoa, lihasvoimaa ja liikkuvuutta käyttämällä kaikkia Taekwon-Don osa-alueita (perustekniikka, liikesarjat, ottelu, erikoistekniikka, voimamurskaus, itsepuolustus)

Harrastajien yksilölliset tavoitteet vaihtelevat kuntoilusta kilpaurheiluun ja opettajana tai tuomarina kehittymiseen.
Lajin vyöarvojärjestelmä luo kaikille puitteet tavoitteelliseen harjoitteluun.

Lasten Pikku Tiikeri -ryhmät Lasten Pikku Tiikeri -ryhmät on tarkoitettu 7-12-vuotiaille. Ryhmiä on harrastajamäärästä riippuen 3 tai 4. Harjoitusten painopiste muuttuu iän mukaan.

7-vuotiaat: Harjoittelussa painotetaan monipuolisia perusliikuntataitoja. Lajitekniikoitakin harjoitellaan, mutta peleillä ja leikeillä on iso rooli. Taekwon-Don pääperiatteet opetetaan käytännön esimerkkien avulla, ja hyvää käytöstä korostetaan.

8-9-vuotiaat: Harjoituksissa pelien ja leikkien osuus hiukan vähenee, ja lajitaitojen osuus vastaavasti lisääntyy. Liikkuvuus-, nopeus- ja kehonhallintaharjoitteita tehdään paljon.

10-12 vuotiaat: Tässä ikäryhmässä harjoitellaan monipuolisesti perustaitoja ja eri ominaisuuksia. Lajiharjoittelun lisäksi tehdään koordinaatio- ja tasapaino- sekä ketteryys/nopeus harjoitteita ja valmistellaan lihaskestävyyttä. Liikkuvuusharjoitteet ovat myös olennainen osa harjoittelua. Murskausharjoituksia tehdään sanomalehteen sekä lasten harjoituslautaan.

Taekwon-Do Harmonia  – Iloa eloon + 50v.

Harmonia on International Taekwon-Do Federationin (ITF) yhdessä gerontologian asiantuntijoiden kanssa kehittämä ohjelma. Taekwon-Do Harmonia -ohjelman tavoitteena on mielen ja fysiikan sopusointuinen kokonaisuus.

  • Fyysinen terveys
  • Tasapaino ja koordinaatio
  • Aivojen aktivointi
  • Elämänlaatu

Ryhmän harjoitukset ovat sisällöltään sekä toiminnaltaan kuin aivan tavalliset Taekwon-Do-treenit. Tavoitteet ja harjoitteet sovelletaan jokaiselle harrastajalle erikseen sopiviksi heidän omat tarpeet huomioiden. Harjoitteiden eteneminen on tavallisesta ryhmästä poiketen hitaampaa. Pyritään löytämään keinoja harrastajan keskittymiskyvyn parantamiseksi.

Lataa tästä Harmonia-esite
Lisätietoja: tkdcenter.info@gmail.com tai 040 830 4433.

Juniorit 13-15 -vuotiaat

Lajitaitojen lisäksi otetaan mukaan erilaiset voima- ja räjähtävän nopeuden harjoitteet. Tässä ryhmässä tehdään paljon lihaskestävyys- ja kimmoisuusharjoitteita. Kaikenlaiset koordinaatioharjoitteet ovat  myös tärkeässä roolissa.

Juniorien lihakset ja nivelet vaativat tehokkaan alkulämmittelyn, kun kasvuiässä loukkaantumisriski kasvaa. Treeneistä tulee fyysisesti rankempia ja haastavampia.

Junioreita motivoidaan omatoimiseen harjoitteluun vedettyjen lajitreenien lisäksi. Junioriryhmän treenien määrä on suurempi ja yksittäinen treeni on pidempi kuin lasten ryhmissä. 15-vuotias saa opettajan luvalla murskata puulautaa.

Sovellettu Taekwon-Do

Sovelletun Taekwon-Do:n ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Lajimme on erittäin sopiva kaikille liikkujille, Taekwon-Doa voi harrastaa sovelletusti. 

Ryhmässä liikkuu kerran viikossa, tunnin kerrallaan, tällä hetkellä yhdeksän erilaista ja -taustaista harrastajaa. Harrastajat ovat iältään 9-15-vuotiaita. 

Ryhmän treenit ovat sisällöiltään sekä toiminnaltaan kuin aivan tavalliset Taekwon-Do-treenit. Ne alkavat aina kumarruksin ja jokaiselle treenikerralle on mietittynä omat lajinomaiset tavoitteensa. Tavoitteet ja harjoitteet sovelletaan jokaiselle harrastajalle erikseen sopiviksi tarpeen mukaan. Ohjauksen yksilöllistäminen onnistuu riittävällä apuohjaajaresurssilla sekä luovuudella. Harjoitteiden eteneminen on tavallisesta ryhmästä poiketen hitaampaa harjoitusmäärän ollessa melko pieni, ja koska ryhmässä jokaiselle harrastajalle pyritään luomaan paljon onnistumisen kokemuksia.

Vapautuvia paikkoja voit kysyä: tkdcenter.paivi@gmail.com